Cum a fost în prima vacanță ultra all inclusive

12 Comments

 Ieri ne-am întors din Turcia și primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă, a fost să ne urcăm pe cântar. Era să trecem cu el prin parchet. Singura încântată din toată combinația asta a fost mama-soacră, care nu își mai încăpea în piele de fericire că pocnim toți trei de atâta sănătate.

Ca idee, inițial, am zis că nu e genul nostru de vacanță. Că noi suntem tineri și aventurieri, că ne place să trăim clipa…din astea.

Când am strâns rândurile însă, eram două familii cu copii de 8, respectiv 9 ani, și încă două cu bebeluși sub un an. Aventura a trecut pe planul doi. In plus, anul ăsta, chiar am simțit nevoia de o vacanță în care să vegetez, iar asta părea să fie soluția perfectă.

A fost simplu și să hotărâm destinația, pentru că voiam un zbor scurt, care să nu dea peste cap ritmul celor mici. Așadar am plecat în Turcia, în Side. O oră și jumătate cu un charter plin de familii cu pitici- era clar că alesesem varianta aia bună pentru cei mici, dacă eram atâția părinți la un loc.

Am ajuns la destinație cu nervii nițel trențe că, știți cum e, fiecare prunc vrea ceva, cel de lângă el nu vrea, așa că a fost o oră și jumătate solicitantă pentru nervii capului.

Am aterizat în Antalya, am recuperat bagajele și am ieșit la autocar unde ne aștepta ghidul nostru: Tamara, o basarabeancă haioasă foc care ne-a povestit câte-n lună și-n stele despre locurile pe unde treceam și despre tradițiile turcilor.

Cele 45 de minute până în Side au zburat și în sfârșit, am ajuns în locul unde aveam de gând să ne prăbușim pe șezlonguri și să ne mai ridicăm o săptămână mai târziu.

Acum, ca să nu o mai lungesc, o să trec în revistă plusurile și minusurile unei vacanțe de genul ăsta:

Minus: Abundența de baruri deschise pe plantație și căldura fac toți bărbații să bea bere de dimineața până seara. Soții din gașcă, organizați de fratele Fodor au ținut bine ritmul, și toată lumea a văzut ce competitivi sunt românii.

Plus: De la atâta bericioaică, ai noștri umblau tot timpul balonați și încordați prin resort, așadar, oricât erau de frumușei, nu se mai uita nici naiba la ei.

Plus: Niciodată nu îți băteai capul cu alegerea restaurantului in care vei mânca, iar copiii aveau oricând ceva de ciugulit, dacă făceau fițe cumva la masa principală. Când te trezeai mai târziu și îți părea rău că ai ratat micul dejun, tocmai se deschidea clătităria, sau vreun bufet de fructe, sau gelateria.

Minus: E greu să te abții de la a încerca ce prepară ei pe acolo, așa că ajungi să îndeși în tine fără măsură. În plus, într-o vacanță obișnuită, alegerea restaurantului e motiv de plimbare și de căscat gura la locuri noi.

Plus: Piscina enormă, împărțită pe categorii de vârstă și topoganele cu apă țin ocupați copiii zi-lumină. Nu mai spun de sporturile de apă: ai noștri au avut ocazia să facă parasailing atent urmăriți de unchiul Cabral. Practic, uită de foame, de sete, dar mai ales…de părinți:))))

Minus: Deși hotelul nostru avea și plajă amenajată, am fost acolo doar o dată. Cine vrea să își ardă tălpile pe nisip fierbinte și să fie departe de barul cu cocktail-uri? Am ratat, așadar, din comoditate, joaca în valuri și aerosolii. Seara mai ieșeam din când în când pe ponton și admiram Mediterana, dar cam atât.

Plus: Tot seara, în amfiteatrul hotelului, se țineau spectacole pentru cei mici. De la 20:30 până la 22:30 acrobații, dansatorii și cântăreți le acaparau toată atenția, iar noi, părinții, ne puteam odihni la un prosecco rece după o zi solicitantă la umbra palmierilor:)))

Minus: Programul ăsta te făcea să nu îți mai bați capul cu nimic, doar te mutai de la beach bar la un altul, care avea program prelungit. Nici prin cap nu îți trece să îți pui fundul într-o mașină și să explorezi împrejurimile. Bine, noi am făcut treaba asta,o dată, tot ca să…mâncăm. Am mers într-o seară în Side, la un restaurant pe malul mării, unde am prins un apus care ne-a tăiat respirația.

Plus: Chiar ne-am odihnit, cu energia pe care am consumat-o noi, n-ai putea nici să aprinzi

un bec de 40 de wați.

Minus: De la atâta stat, ni s-au lățit fundurile. Aaa, ba nu, asta e de la mâncare.

Plus și minus: Ai timp toată ziua să stai bot în bot cu al tău/a ta. Minus, dacă e după prânz și a mâncat kebab cu ceapă, plus- dacă îl prinzi după pepene galben de la bufetul de fructe.:)

12 Comments
  • adina goztok

    Reply

    am ras de m-am spart.

  • Nico

    Reply

    Ce frumos si frumosi

    • Irina Fodor

      Mulțumim mult! Te pup!

  • Stela

    Reply

    Am râs cu lacrimi, ai mare talent la scris. Mă bucur că v-a priit vacanța și că v-ati întors plesnind de sănătate 🤣🤣🤣🤣una peste alta ,cred că tu te-ai îngrășat cel mai mult. Glumesc…..ești la fel de frumoasă și subțire. Vă sărut Fodoricilor 😘😘😘😘

    • Irina Fodor

      Da, eu sunt omul cu greutate din casă!:)))Te pup, Stela!!

  • Alexandra

    Reply

    Am ras cu lacrimi :)))

  • Francisca Bonea

    Reply

    Buna Irina, ai putea sa imi spui si mie la ce hotel/resort ati fost?
    Iti multumesc.
    Francisca

    • Irina Fodor

      La Arcanus Side Resort am fost noi, dar sunt foarte multe variante bune. Te pup cu drag!

  • Mihai Chetreanu

    Reply

    Heeei, și verișoara mea mai mică a fost la mare cu ai săi în Turcia tot în perioada asta :))))

    Vă pup!

  • Sanda

    Reply

    Hei ce fain scrii, mulţumim pentru tips-uri.
    Sunteţi aşa frumoşi. Vă pup

  • Gabi

    Reply

    Irina, de ce nu te apuci de scris o carte despre orice, scri foarte bine si haios, ai putea scrie orice….acum in corona ca tot stam acasa ai putea sa te reprofilezi /

    • Irina Fodor

      E o sugestie foarte frumoasă și îți mulțumesc, dar mi se pare că pentru a scrie o carte e nevoie de mai mult, totuși. Poate cine știe, peste ani… Toate bune, te pup!

Leave a Comment